Stresszoldó jóga mesével

A hétköznapok pörgése után állj meg 90 percre és simulj bele a jelenbe. A stresszoldó jóga elhozza neked az alkalmat arra, hogy elfelejtsd a rohanás szükségét és élvezd azt, aminek a fogadására készen állsz.
Akár kezdő vagy, akár a folyton erős és intenzív gyakorlást keresed, gyere és tapasztald meg a gyöngéd elcsendesedés pozitív élményét.
Ki ne ismerné a mesék gyógyító hatását. A története azon túl, hogy jó hallgatni, tanít, szimbólumokkal felold lelki blokkokat, csodás rezgésbe hozza szívedet, az egész testedet.
Szerintem már azzal gyógyít, hogy valaki olvas neked (visszavisz egy békés, nyugodt, biztonságos érzetbe). Most veled törődnek.
Az óra végén, a mozgással “fellazított” – stresszmentesített, stresszhormonoktól kiürített, boldogsághormonokkal feltöltött- testtel, lecsendesített elmével megpihenünk relaxációban, majd egy meseolvasással zárom az órát.
Felnőtteknek is jár a kényeztetés!

Tudtad, hogy a meséket sokáig felnőtteknek szóló irodalomként tartották számon, gyermekműfajnak a XIX. század végétől tekinthető.
Gyere, töltődj??

Miért is mese?

Megtanuljuk általa, hogy minden érzés a személyisége része, és ezek irányíthatóak, kezelhetőek.

Kifejezi a fejlődésünk szempontjából fontos érzelmeket, s ezáltal segít megteremteni és megtartani a lelki egyensúlyt.

Félelmeinket a kudarctól, haláltól és megpróbáltatásokról komolyan veszi, és érti azt is, hogy számunkra fontos a szeretet, a kötődés, az hogy tartozzunk valahova, valakihez.

A legtöbb mese hasonló felépítésű, a benne szereplő próbatételek valójában az élet feladatairól, próbáiról szólnak, és megjelennek a személyiségfejlődés állomásai is. Azért tudunk olyan könnyen azonosulni vele, mert szimbolikus formában megtalálhatóak benne a lelkünkben felmerülő konfliktusok, az életkori krízisek, a szülőkről való leválás, a párválasztás próbatételei, a kapcsolatok megpróbáltatásai. A mi dolgunk csupán az, hogy megfejtsük, észrevegyük ezeket a szimbólumokat, így tudjuk a mese mondanivalóját saját életünkre vonatkoztatni. A mese a maga mágikus, irracionális módján felkészít bennünket a felnőtt létre, a döntésekre. Nem ígér nekünk problémamentes életet, de reményt ad ahhoz, hogy még a legesendőbbek is boldogulhatnak, ha mozgósítják adottságaikat, és nem hátrálnak meg a megpróbáltatások, akadályok elől. A mesék jól bevett filozófiájaként a jó győz, és a rossz elnyeri méltó büntetését, így annak, aki gyakran hallgat mesét, a rossz veresége csökkenti tudattalan félelmeit. A mesék optimista életszemléletet közvetítenek, példázzák azt, hogy a nehézségek csupán átmenetiek, érdemes küzdeni, kitartani, bizakodni, nem szabad feladni, ha nehézségeink vannak, hanem bátran szálljunk szembe az akadályokkal, és ne problémaként, hanem megoldandó feladatként tekintsünk az akadályokra. 

A meseterápia mindazok számára lehetőséget nyújt önmaguk megtalálására és rendezésére, akik életük bármely szakaszában krízishelyzetbe kerültek: veszteségek, gyász, válás, magány, átmeneti vagy tartós egyensúlyvesztések esetén, párkapcsolati problémákban – pl. beteljesületlen szerelem, elhagyás és elhagyattatás, elengedni nem tudás, kapcsolaton belüli rivalizáció -, valamint kommunikációs nehézségekben és a szorongások oldásában. (Boldizsár Ildikó)

Órarend

  Óra kezdete Óra vége Oktató Cím
péntek 17:30 19:00 Zsóvár Krisztina

Volt már ilyen érzésed, felismerésed: „Igen, ezaz! Rátaláltam!” ? Attól fogva a világ legegyértelműbb dolgává válik. Számomra ez a felismerés a jógaoktatás volt. Jóga a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom. Kerek. Nem volt ez egy kézenfekvő út. Nem nőttem fel a sport szeretetében, nem érintett meg fiatalon a filozófiája, nem bújtam jógás könyveket. Egyszerűen belopódzott az életembe, észrevétlenül, lépésről-lépésre. Izgatottsággal,