Zsóvár Krisztina

Volt már ilyen érzésed, felismerésed: „Igen, ezaz! Rátaláltam!” ? Attól fogva a világ legegyértelműbb dolgává válik. Számomra ez a felismerés a jógaoktatás volt.

Jóga a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom. Kerek.
Nem volt ez egy kézenfekvő út. Nem nőttem fel a sport szeretetében, nem érintett meg fiatalon a filozófiája, nem bújtam jógás könyveket. Egyszerűen belopódzott az életembe, észrevétlenül, lépésről-lépésre. Izgatottsággal, örömmel tölt el, hogy egész életemen át tart ez a folyamat.

Nem csak könyvekből, képzéseken, a szőnyegen gyakorláskor tanulok, hanem oktatás közben is. Nem is tudják a jógaórán gyakorlók, hogy mennyi mindent adnak Ők is Nekem. Tapasztalatot, érzéseket. Sokat tanulok az emberekről, és ezáltal magamról is.

Mukesh Kothari indiai jógamestertől sajátítottam el a tradicionális jóga alapjait, 200 órás hatha jógaoktatói képzés keretében. Közben elvégeztem a sportoktatói Okj-s tanfolyamot is. Tengerdy Ági 200 órás Yogin képzésén többek között a meditációval ismerkedtem meg mélyebben. Jelenleg egy 340 órás Nalini női jógaoktatóira járok. 100 órás tanfolyam keretében elvégeztem az ayurvédikus jógaterapeuta képzést. És a lehetőségek végtelenek!