Vinyasza Flow

A „vi” jelentése tudatosan, a „nyasa” összekötni, így a vinyásza kifejezés egy tudatosan összekötött folyamatot jelent.

A flow, az áramlat tart a jelenben. A légzés és mozgás összehangolásával tudatosabbá válunk, az elme az „itt és most-ba” kerül és nem kalandozik sem a múltban sem a jövőben. A légzés és a mozdulatok összekapcsolásával, akár mozgó meditációvá válik a gyakorlásunk. A folyamatos áramlás segít megérteni a változást és elengedni a ragaszkodást. Harmóniát teremt önmagunkban és ezáltal a külvilágban.

Dinamikus irányzat, fő eleme az un. vinyasza, amely egy átvezető gyakorlatsor, de az órán többféle ászana és gyakorlatsor van, amelyek, egy-egy területre, testhelyzetekre, izomcsoportra fókuszálhatnak.

Minden óra más és más, mivel a Vinyasa Flow fő lényege a kreativitás és szabadság.

Kezdők és haladók számára is javasolt óratípus.

 

 

Órarend

  Óra kezdete Óra vége Oktató Cím
csütörtök 17:30 19:00 Szabó Tamás
profil

2009-ben kezdtem jógával foglalkozni a harcművészet és különböző sportágak kiegészítéseként egészségmegőrző és stresszoldó hatása miatt. Az Association for Yoga and Meditation-nél szereztem akkreditált oktatói minősítést Rishikeshben. Ismerőseim fokozódó érdeklődésének, a barátaimnak tartott magánórákat követő buzdításoknak köszönhetően vágtam bele az oktatásba. A dinamikus jógában (power, vinyasa flow) találtam meg azt a típusú fizikai kihívást, ami a sportos múltamhoz a legközelebb állt,