Vinyasza Flow

A „vi” jelentése tudatosan, a „nyasa” összekötni, így a vinyásza kifejezés egy tudatosan összekötött folyamatot jelent.

A flow, az áramlat tart a jelenben. A légzés és mozgás összehangolásával tudatosabbá válunk, az elme az „itt és most-ba” kerül és nem kalandozik sem a múltban sem a jövőben. A légzés és a mozdulatok összekapcsolásával, akár mozgó meditációvá válik a gyakorlásunk. A folyamatos áramlás segít megérteni a változást és elengedni a ragaszkodást. Harmóniát teremt önmagunkban és ezáltal a külvilágban.

Dinamikus irányzat, fő eleme az un. vinyasza, amely egy átvezető gyakorlatsor, de az órán többféle ászana és gyakorlatsor van, amelyek, egy-egy területre, testhelyzetekre, izomcsoportra fókuszálhatnak.

Minden óra más és más, mivel a Vinyasa Flow fő lényege a kreativitás és szabadság.

Kezdők és haladók számára is javasolt óratípus.

 

 

ws10

A jóga számomra elsősorban belső munka. Elfogadásra, türelemre, alázatra és kitartásra tanít. Mindeközben hihetetlenül sokat ad, kívül-belül épít és formál. Stabillá és lazává tesz – akár egy tökéletesen kivitelezett ászana. A befektetett idő és energia sokszorosan térül meg, néha egész váratlanul, az élet különböző területein. Jógaoktatóként legszívesebben úgy gondolok magamra, mint egy segítő társra, aki elkísér utadon, melyen a jógaszőnyegre