*Regerenáció a jóga tudományával – 4 alkalmas ws sorozat

Regeneráció a jóga tudományával – 4 alkalmas workshop sorozat

Ez a workshop sorozat remek lehetőséget biztosít arra, hogy keretet nyerjen a gyakorlásod.

Kezdőként fontos a stabil alapok letétele, haladó jógázóként pedig nagy megerősítést, segítséget adhat, ha átgondolod, pontosan mi is történik jógázás során? Mi az a rendszer, amiben tapasztalatokat szerzel?

Mi a szabadság, ha nem a kreatív gondolkodás, a bevett rutin mozdulatok, gondolatok megkérdőjelezésének a lehetősége?

A négy alkalom során Patandzsáli és még számos mester és guru tanításaiból merítkezünk. Beszélni fogunk a jóga eredetéről, útjairól, ágairól. Főként pedig arról, hogyan támogathatja mindez a mindennapi életünket. Megtanuljuk a helyes légzést, tudatosítjuk az egészséges testtartást. Lesz szó a női ciklikusság megértéséről és az ezzel együtt járó feloldásokról. Végül pedig egy pranajama foglalkozással zárunk, mely kíméletes, bevezető módszert drága mesteremtől, Pattabi Jois tanítványától, Harmony Slatertől tanultam.

Az eseményeken külön-külön is részt lehet venni.

Oktató: Fáth Tamara

Ár: 4800/alkalom (vagy 2 alkalom a bérletből)

Bejelentkezés szükséges (alkalmanként fogjuk kérni): info@yogaart.hu e-mail címre, tárgyban időpont, esemény címét jelezd!

1. Alkalom 2019.03.09.

10.00-11:20:

A jóga jelentése, útjai. Parampara.

Az astánga jóga – a jóga nyolc tagja – fókuszban a jámák

A helyes légzés, az egészséges testtartás tudatosítása

11:30-13:00:

Az aznapi elméletet támogató hatha flow gyakorlás, ami a figyelem mélyre vezetését, az ászanákban szükséges aktivitások, erővonalak tudatosítását, megértését segíti elő. Fókusz: fordított testhelyzetek.

2. Alkalom 2019.04.06.

10.00-11:20:

Az astánga jóga – a jóga nyolc tagja – fókuszban a nijámák

Kötőerők, vagyis a három gúna: a szattva, a radzsasz és a tamasz jelenléte

11:30-13:00:

Az aznapi elméletet támogató hatha flow gyakorlás, ami a figyelem mélyre vezetését, az ászanákban szükséges aktivitások, erővonalak tudatosítását, megértését segíti elő. Fókusz: előre hajlások, csavarások.

 

3. Alkalom 2019.05.04.

10.00-11:20:

A ciklikusság szerepe és annak megértése a nők életében

A menstruáció szakaszai

A nők és a jóga

11:30-13:00:

Az aznapi elméletet támogató flow női jóga sok felszabadítással, megerősítéssel. A kismedence megismerésével, a gátizmok jógájával. Fókusz: csípőnyitás.

 

4. Alkalom 2019.06.01.

10.00-11:20:

Pranajama az alapoktól. Energiazárak, vagyis a bandhák használata, a légzés finom áramoltatásának és ezen keresztül a testünk és tudatunk megnyitásának művészete.

11:30-13:00:

Az aznapi elméletet támogató hatha flow gyakorlás, ami a figyelem mélyre vezetését, az ászanákban szükséges aktivitások, erővonalak tudatosítását, megértését segíti elő. Fókusz: erőközpont.

 Várunk szeretettel!

YogaArt Műhely