*Csakra jóga megerősítésekkel, meditációval

Csakra jóga megerősítésekkel, meditációval

*bejelentkezni: info@yogaart.hu, tárgyban jelezd dátum, óra. Minimum létszámmal lesz megtartva.

Oktató: Zsóvár Kriszti

Ár: 4500 Ft

Meditatív, befelé figyelő óra. Lépésről-lépésre haladunk csakrákon át, az alapok megerősítésétől, a földdel való kapcsolódástól, a szellemi határtalanság, az éggel való összeköttetés felé. Ászanákkal, megerősítésekkel, légzéssel, meditációval az óra végén.

Gyakoroljuk a pózok felvétele alatt a testünkkel való kommunikáció felvételét. Hogyan?

Nem sietünk, kevés ászanában hosszabban időzünk. Már nem küszködünk, hanem elmélyedünk a gyakorlatban (ha még küszködünk, akkor is kisérletezünk, tapasztalatot szerzünk). Néhány gyakorlatot végzünk, de azt összpontosítva. Átadjuk magunkat a test tudatítása után valami nagyobbnak. Teljesebbnek érezzük magunkat. Mélyül a légzés, a gondolatok már nem kalandoznak el. Az ászanára összpontosítunk, majd , mint egy külső szemlélő, elhatárolódva a fizikai fájdalomtól, meg tudjuk figyelni feszültségeinket, érzeteinket.

Egy-egy csakrára külön gyakorlatsor. Majd időt hagyunk a tapasztalatok elmélyítésére, a csakrára való fókuszálás által.

Egyszerű, de nem biztos, hogy fizikailag könnyű. Befelé figyelést mélyítő ülő-légző-tudati gyakorlatok, melyek nem biztos, hogy könnyűek az elmének.

A végén Savászanában, a csakrákat harmonizáló vizualizációs meditációval ellazítjuk a testet, leket, szellemet.

??‍♀️??

Volt már ilyen érzésed, felismerésed: „Igen, ezaz! Rátaláltam!” ? Attól fogva a világ legegyértelműbb dolgává válik. Számomra ez a felismerés a jógaoktatás volt. Jóga a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom. Kerek. Nem volt ez egy kézenfekvő út. Nem nőttem fel a sport szeretetében, nem érintett meg fiatalon a filozófiája, nem bújtam jógás könyveket. Egyszerűen belopódzott az életembe, észrevétlenül, lépésről-lépésre. Izgatottsággal,