*Női jóga meseterápiával

*Bejelentkezni: info@yogaart.hu

Női jóga meseterápiával/Női Lélekműhely

Téma: A szenvedély felébresztése

Nincs örömforrásod? Nem tudod, mi a célod az életben? Rég vágytál? Belefásultál? Már betegség jelentkezett a hiány állapotától? Szeretnéd újra élvezni az életet?

Milyen az érzést? Valamire nagyon vágysz az életedben, hogy jelen legyen. Annyira, hogy megteremted. Szívvel-lélekkel végzed, élvezed. Ez rengeteg energiával tölt el, felpezsdít. Mindig többé és többé válsz általa.  Életvidámmá, életerőssé válsz. Fűt a SZER irányába, kreatív önkifejezésbe merülsz, de nem süllyedsz el, hanem emelkedsz. Rezgésszintben, energiaszintben.

A mérleg nyelve két irányba is kibillenhet: a fagyosság és a szenvedélyrabság irányába. Egyik esetben sincs a kreatív, szenvedély energia harmóniában. Mindkettő hiányállapotot hoz létre a testben-lélekben.

A hétköznapok monotonitása, a sok feladat, a férfias világ, mind kiöli a Nőből a szenvedélyt, a tüzet. Megfagyaszt. Ez egy védekező mechanizmus, azt viszont nem vesszük számításba, hogy a hidegség a kreativitás, a tűz, a szenvedély, a kapcsolatok, az élet halála. Az érzelmek kihunynak, mozdulatlanná válik belül minden. Akkor pedig nem születhet új élet, új cél, nincs öröm. Egy idő után megjelenhetnek a betegségek.í

Itt az örömforráshoz kell visszakapcsolódni, feléleszteni a tüzet és cselekedni.

A másik véglet a szenvedélyrabság. Függőség. Külső SZERekbe kapaszkodunk, hogy újra boldognak, élettel teltnek érezhessük magunkat. Ideig-óráig megadják a felfokozott érzelmeket, aztán jön a mélyrepülés. Ebből ki kell gyógyulni, türelemmel, idővel. Fel kell építeni a belső egyensúlyt és megtalálni a belső erőforrásokat. (Például a drogok, alkohol felfokozott állapotát megtapasztalhatod egy szabadtáncban, ugyanazokat a hormonokt termeli le a szervezet. És nincs mellékhatás. Persze földelni kell azután is.)

Ezen a női lélekműhely napon ezzel fogunk foglalkozni. A szenvedély lesz a vezérfonalunk. Nem problémákat oldunk meg, nem kitaláljuk, kinek mi is lenne a passzoló. Különböző eszközökkel nyitjuk meg magunkban a kreatív fantáziát, a női teremtőerőt, melyek során akár kérdésekre, vagy akár válaszokra is lelhetünk. Közös együttlétünk a női kör erejével támogatja a folyamatokat. 

Tematika:

Már az óra elején ráhangolódunk a témánkra. Pár szóval megosztjuk gondolatainkat, érzéseinket. Női kör. Együtt, közösen. Hiszen sosem véletlen kik gyűlünk össze egy-egy ilyen alkalommal. Tanulunk egymástól, tanítjuk egymást. Gyógyítjuk magunkat, gyógyítjuk egymást.

Majd Női jógával fellazítjuk a testünket és a lelkünket. Magunkra és egymásra hangolódunk. A női energiáink, kreatív tüzünk felébresztésével dolgozunk.

Vezetett meditációval mélyítjük a folyamatokat, théta rezgésbe hozzuk az elménket(ahol nem léteznek a korlátozásaink). Ezen az alkalmon a szenvedély székhelyébe lépünk be, harmonizáljuk az energiákat, hogy nyitottá váljunk az új tapasztalatokra az önmagunkhoz vezető úton.

Majd mesével dolgozunk.

Húzunk kártyákat, melyeken csupán szép rajzok vannak, és mindenki megkreálja a saját meséjét. Nem kell megijedni, nem kell hozzá tehetség. És a jóga, valamint a meditáció is előkészíti az alkotás folyamatát (akár meg is lepődsz, milyen fantáziával rendelkezel!). A mese kötődni fog a témánkhoz, tehát a női teremtő szenvedély-erő, innen indítjuk, de a kreált mese lehet teljesen másról fog szólni, és inkább a bensődben fogja megrezgetni a húrokat a témához kapcsolódóan. A kártyák fognak segíteni, hogy elrepítsenek a mesébe, átéld, és meg is fogalmazd. A mese megírása segíti a lelkedhez való finom kapcsolódást, és a dolgozott témával kapcsolatos félelem, megrekedés, gát oldásában. Majd felolvassuk egymásnak meséinket, átadva egymásnak lelkünk hangját. Játékos lesz, szívet melengető, gyógyító.

Várlak szeretettel! Nyitott szívvel!

Zsóvár Krisztina

Jógaterapeuta, női jógaoktató

A létszám korlátozott, kérlek jelentkezz be az info@yogaart.hu e-mail címen, minél hamarabb! (Tárgyban jelezd az esemény címét, időpontját)

Ár: 6000Ft 

Miért is mese?

Megtanuljuk általa, hogy minden érzés a személyisége része, és ezek irányíthatóak, kezelhetőek.

Kifejezi a fejlődésünk szempontjából fontos érzelmeket, s ezáltal segít megteremteni és megtartani a lelki egyensúlyt.

Félelmeinket a kudarctól, haláltól és megpróbáltatásokról komolyan veszi, és érti azt is, hogy számunkra fontos a szeretet, a kötődés, az hogy tartozzunk valahova, valakihez.

A legtöbb mese hasonló felépítésű, a benne szereplő próbatételek valójában az élet feladatairól, próbáiról szólnak, és megjelennek a személyiségfejlődés állomásai is. Azért tudunk olyan könnyen azonosulni vele, mert szimbolikus formában megtalálhatóak benne a lelkünkben felmerülő konfliktusok, az életkori krízisek, a szülőkről való leválás, a párválasztás próbatételei, a kapcsolatok megpróbáltatásai. A mi dolgunk csupán az, hogy megfejtsük, észrevegyük ezeket a szimbólumokat, így tudjuk a mese mondanivalóját saját életünkre vonatkoztatni. A mese a maga mágikus, irracionális módján felkészít bennünket a felnőtt létre, a döntésekre. Nem ígér nekünk problémamentes életet, de reményt ad ahhoz, hogy még a legesendőbbek is boldogulhatnak, ha mozgósítják adottságaikat, és nem hátrálnak meg a megpróbáltatások, akadályok elől. A mesék jól bevett filozófiájaként a jó győz, és a rossz elnyeri méltó büntetését, így annak, aki gyakran hallgat mesét, a rossz veresége csökkenti tudattalan félelmeit. A mesék optimista életszemléletet közvetítenek, példázzák azt, hogy a nehézségek csupán átmenetiek, érdemes küzdeni, kitartani, bizakodni, nem szabad feladni, ha nehézségeink vannak, hanem bátran szálljunk szembe az akadályokkal, és ne problémaként, hanem megoldandó feladatként tekintsünk az akadályokra. 

Volt már ilyen érzésed, felismerésed: „Igen, ezaz! Rátaláltam!” ? Attól fogva a világ legegyértelműbb dolgává válik. Számomra ez a felismerés a jógaoktatás volt. Jóga a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom. Kerek. Nem volt ez egy kézenfekvő út. Nem nőttem fel a sport szeretetében, nem érintett meg fiatalon a filozófiája, nem bújtam jógás könyveket. Egyszerűen belopódzott az életembe, észrevétlenül, lépésről-lépésre. Izgatottsággal,