*Női jóga meseterápiával

*Bejelentkezni: info@yogaart.hu

Női jóga meseterápiával/Női Lélekműhely

Téma: A szenvedély felébresztése

Nincs örömforrásod? Nem tudod, mi a célod az életben? Rég vágytál? Belefásultál? Már betegség jelentkezett a hiány állapotától? Szeretnéd újra élvezni az életet?

Milyen az érzést? Valamire nagyon vágysz az életedben, hogy jelen legyen. Annyira, hogy megteremted. Szívvel-lélekkel végzed, élvezed. Ez rengeteg energiával tölt el, felpezsdít. Mindig többé és többé válsz általa.  Életvidámmá, életerőssé válsz. Fűt a SZER irányába, kreatív önkifejezésbe merülsz, de nem süllyedsz el, hanem emelkedsz. Rezgésszintben, energiaszintben.

A mérleg nyelve két irányba is kibillenhet: a fagyosság és a szenvedélyrabság irányába. Egyik esetben sincs a kreatív, szenvedély energia harmóniában. Mindkettő hiányállapotot hoz létre a testben-lélekben.

A hétköznapok monotonitása, a sok feladat, a férfias világ, mind kiöli a Nőből a szenvedélyt, a tüzet. Megfagyaszt. Ez egy védekező mechanizmus, azt viszont nem vesszük számításba, hogy a hidegség a kreativitás, a tűz, a szenvedély, a kapcsolatok, az élet halála. Az érzelmek kihunynak, mozdulatlanná válik belül minden. Akkor pedig nem születhet új élet, új cél, nincs öröm. Egy idő után megjelenhetnek a betegségek.í

Itt az örömforráshoz kell visszakapcsolódni, feléleszteni a tüzet és cselekedni.

A másik véglet a szenvedélyrabság. Függőség. Külső SZERekbe kapaszkodunk, hogy újra boldognak, élettel teltnek érezhessük magunkat. Ideig-óráig megadják a felfokozott érzelmeket, aztán jön a mélyrepülés. Ebből ki kell gyógyulni, türelemmel, idővel. Fel kell építeni a belső egyensúlyt és megtalálni a belső erőforrásokat. (Például a drogok, alkohol felfokozott állapotát megtapasztalhatod egy szabadtáncban, ugyanazokat a hormonokt termeli le a szervezet. És nincs mellékhatás. Persze földelni kell azután is.)

Ezen a női lélekműhely napon ezzel fogunk foglalkozni. A szenvedély lesz a vezérfonalunk. Nem problémákat oldunk meg, nem kitaláljuk, kinek mi is lenne a passzoló. Különböző eszközökkel nyitjuk meg magunkban a kreatív fantáziát, a női teremtőerőt, melyek során akár kérdésekre, vagy akár válaszokra is lelhetünk. Közös együttlétünk a női kör erejével támogatja a folyamatokat. 

Tematika:

Már az óra elején ráhangolódunk a témánkra. Pár szóval megosztjuk gondolatainkat, érzéseinket. Női kör. Együtt, közösen. Hiszen sosem véletlen kik gyűlünk össze egy-egy ilyen alkalommal. Tanulunk egymástól, tanítjuk egymást. Gyógyítjuk magunkat, gyógyítjuk egymást.

Majd Női jógával fellazítjuk a testünket és a lelkünket. Magunkra és egymásra hangolódunk. A női energiáink, kreatív tüzünk felébresztésével dolgozunk.

Vezetett meditációval mélyítjük a folyamatokat, théta rezgésbe hozzuk az elménket(ahol nem léteznek a korlátozásaink). Ezen az alkalmon a szenvedély székhelyébe lépünk be, harmonizáljuk az energiákat, hogy nyitottá váljunk az új tapasztalatokra az önmagunkhoz vezető úton.

Majd mesével dolgozunk.

Húzunk kártyákat, melyeken csupán szép rajzok vannak, és mindenki megkreálja a saját meséjét. Nem kell megijedni, nem kell hozzá tehetség. És a jóga, valamint a meditáció is előkészíti az alkotás folyamatát (akár meg is lepődsz, milyen fantáziával rendelkezel!). A mese kötődni fog a témánkhoz, tehát a női teremtő szenvedély-erő, innen indítjuk, de a kreált mese lehet teljesen másról fog szólni, és inkább a bensődben fogja megrezgetni a húrokat a témához kapcsolódóan. A kártyák fognak segíteni, hogy elrepítsenek a mesébe, átéld, és meg is fogalmazd. A mese megírása segíti a lelkedhez való finom kapcsolódást, és a dolgozott témával kapcsolatos félelem, megrekedés, gát oldásában. Majd felolvassuk egymásnak meséinket, átadva egymásnak lelkünk hangját. Játékos lesz, szívet melengető, gyógyító.

Várlak szeretettel! Nyitott szívvel!

Zsóvár Krisztina

Jógaterapeuta, női jógaoktató

A létszám korlátozott, kérlek jelentkezz be az info@yogaart.hu e-mail címen, minél hamarabb! (Tárgyban jelezd az esemény címét, időpontját)

Ár: 6000Ft 

Miért is mese?

Megtanuljuk általa, hogy minden érzés a személyisége része, és ezek irányíthatóak, kezelhetőek.

Kifejezi a fejlődésünk szempontjából fontos érzelmeket, s ezáltal segít megteremteni és megtartani a lelki egyensúlyt.

Félelmeinket a kudarctól, haláltól és megpróbáltatásokról komolyan veszi, és érti azt is, hogy számunkra fontos a szeretet, a kötődés, az hogy tartozzunk valahova, valakihez.

A legtöbb mese hasonló felépítésű, a benne szereplő próbatételek valójában az élet feladatairól, próbáiról szólnak, és megjelennek a személyiségfejlődés állomásai is. Azért tudunk olyan könnyen azonosulni vele, mert szimbolikus formában megtalálhatóak benne a lelkünkben felmerülő konfliktusok, az életkori krízisek, a szülőkről való leválás, a párválasztás próbatételei, a kapcsolatok megpróbáltatásai. A mi dolgunk csupán az, hogy megfejtsük, észrevegyük ezeket a szimbólumokat, így tudjuk a mese mondanivalóját saját életünkre vonatkoztatni. A mese a maga mágikus, irracionális módján felkészít bennünket a felnőtt létre, a döntésekre. Nem ígér nekünk problémamentes életet, de reményt ad ahhoz, hogy még a legesendőbbek is boldogulhatnak, ha mozgósítják adottságaikat, és nem hátrálnak meg a megpróbáltatások, akadályok elől. A mesék jól bevett filozófiájaként a jó győz, és a rossz elnyeri méltó büntetését, így annak, aki gyakran hallgat mesét, a rossz veresége csökkenti tudattalan félelmeit. A mesék optimista életszemléletet közvetítenek, példázzák azt, hogy a nehézségek csupán átmenetiek, érdemes küzdeni, kitartani, bizakodni, nem szabad feladni, ha nehézségeink vannak, hanem bátran szálljunk szembe az akadályokkal, és ne problémaként, hanem megoldandó feladatként tekintsünk az akadályokra. 

89f51155-e5c9-4a66-8fcc-d8c785feb6b4

Volt már ilyen érzésed, felismerésed: „Igen, ezaz! Rátaláltam!” ? Attól fogva a világ legegyértelműbb dolgává válik. Számomra ez a felismerés a jógaoktatás volt. Jóga a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom. Kerek. Nem volt ez egy kézenfekvő út. Nem nőttem fel a sport szeretetében, nem érintett meg fiatalon a filozófiája, nem bújtam jógás könyveket. Egyszerűen belopódzott az életembe, észrevétlenül, lépésről-lépésre. Izgatottsággal,