*Újhold~yin jóga~hangtálfürdő

Újhold ~ yin jóga ~ hangtálfürdő

Egy különleges programra invitálunk. Balzsamos fürdő a léleknek és  a testnek.

Az újhold energiáját, a yin jógában rejlő mélyülést és a hangtálak rezgéseit felhasználjuk lelkünk feltöltésére.

A hold újholdkor van a legközelebb a naphoz, így a nap, a hold és a földi szemlélő szinte egy vonalat alkot. Az emberre, állatra, növényre ható különös impulzusok rövid időszaka uralkodik: aki ilyenkor böjtöl, sok betegséget megelőz, mert a test méregtelenítési kézsége ilyenkor a legmasagasabb. Ha rossz szokásainktól szeretnénk elbúcsúzni, eza nap a legalkalmasabb kezdet. Ha beteg fákat ezen a napon vágunk vissza, meggyógyulhatnak. A föld lélegezni kezd.

Yin jóga a befelé figyelésről, elmélyülésről, teljes testünkbe “belelazulásról” szól. Testet, elmét lecsendesítő hatású gyakorlatsor, amely segíti a tisztuló, mélyebb rétegekbe hatoló folyamatokat.

A yin jóga a hatha jóga és a kínai taoista hagyomány találkozásából született. Ez egy öngyógyító jógarendszer, amelyben főleg ülő és fekvő pózok vannak, a fókusz az ellazuláson van. Főleg ízületekkel és csontokkal dolgozunk órán. Az ászanakát 3, 5 vagy akár több percig is kitartjuk. Emiatt egy meditatívabb gyakorlást biztosít, ami miatt jó kiegészítése lehet a dinamikusabb „yang” típusú óráknak. Megnyugtat, ellazít, megtanít „lenni” és elfogadni az „adott pillanatot”.

Végig az óra, valamint a hosszabb relaxáció alatt hangfürdőben mártózhatsz. A hangtálak mélyítik az ellazulást, rezgésük átjárja tested-lelked.

Az est hangfürdőjének szerves része lesz a külső és belső zajok elcsendesítése. Hagyjuk, hogy a hangok átvegyék a kusza gondolatok helyét. Pihenjünk, nincs elvárás, nem oldunk meg semmit, magunk lehetünk. Az első sóhajtás utáni csendes pillanat után szólal meg valahol egy kézzel kovácsolt tibeti zengőtál.  Finom ütések keltik életre az ismerős hangokat,  amik azonnal rátalálnak a bennünk rohanó emberre.  Lassíts, állj meg, pihenj meg, ez a te nyugodt pillanatod. Süppedj bele nyugodtan. Az a csend, amit keresel, már kezdettől fogva benned van. A tálak harmónikus rezgései a saját belső hangoddá válnak, amit akkor is hallani és érezni fogsz, amikor már én nem érek hozzájuk. A hangfürdő egy nagyon találó meghatározás. Amíg egy dinamikus zene felspanol minket és úgy érezzük, az ujjunk hegye is szikrákat vet a túltengő energiától, addig a lassabb, finomabb dallamok lenyugtatnak, pihentetnek.  A több tucat hangtál által valóban fürödni fogunk a harmonikus rezgésekben.

Merülj el önMAGodba ezen a különleges estén!

Jógaoktató, jógaterapeuta: Zsóvár Krisztina

Hangmester, hangterapeuta: Dinya Ferenc

Ár: 3500 Ft (bérlet+ 1000 Ft. Heti próbabérlet, AYCM nem használható ezen az eseményen)

Bejelentkezni az info@yogaart.hu e-mail címen tudtok.

Várunk szeretettel!

YogaArt Műhely

Volt már ilyen érzésed, felismerésed: „Igen, ezaz! Rátaláltam!” ? Attól fogva a világ legegyértelműbb dolgává válik. Számomra ez a felismerés a jógaoktatás volt. Jóga a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom. Kerek. Nem volt ez egy kézenfekvő út. Nem nőttem fel a sport szeretetében, nem érintett meg fiatalon a filozófiája, nem bújtam jógás könyveket. Egyszerűen belopódzott az életembe, észrevétlenül, lépésről-lépésre. Izgatottsággal,