Női jóga meseterápiával

Női jóga meseterápiával

Témánk: a társ, egyesülés a másik felünkkel

Női jógával fellazítjuk a testünket és a lelkünket. Magunkra és egymásra hangolódunk. Hiszen sosem véletlen kik gyűlünk össze egy-egy ilyen alkalommal. Tanulunk egymástól, tanítjuk egymást. Gyógyítjuk magunkat, gyógyítjuk egymást. A női energiáink, kreativitásunk felébresztésével, és most a meséinkkel is.

Már az óra elején ráhangolódunk a témánkra. Pár szóval megosztjuk gondolatainkat, érzéseinket. Női kör. Együtt, közösen. Majd a jógagyakorlás és vezetett meditáció után (fókuszban tartva a témánkat), mesével dolgozunk.

Húzunk kártyákat, melyeken csupán szép rajzok vannak, és mindenki megkreálja a saját meséjét. Nem kell megijedni, nem kell hozzá tehetség. És a jóga, valamint a meditáció is előkészíti az alkotás folyamatát (akár meg is lepődsz, milyen fantáziával rendelkezel!). A mese kötődni fog a témánkhoz, tehát a társ, a kapcsolódás lesz a fő fonál, a kártyák fognak segíteni, hogy elrepítsenek a mesébe, átéld, és meg is fogalmazd. A mese kreálása segíti a lelkedhez való finom kapcsolódást, és a dolgozott témával kapcsolatos félelem, megrekedés, gát oldódásában. Majd felolvassuk egymásnak meséinket, átadva egymásnak lelkünk hangját. Játékos lesz, szívet melengető, gyógyító.

Várlak szeretettel! Nyitott szívvel!

Zsóvár Krisztina

Jógaterapeuta, női jógaoktató

A létszám korlátozott, kérlek jelentkezz be az info@yogaart.hu e-mail címen (tárgyban esemény címét, időpontját jelezd)

Ár: 6000 Ft

Miért is mese?

Megtanuljuk általa, hogy minden érzés a személyisége része, és ezek irányíthatóak, kezelhetőek.

Kifejezi a fejlődésünk szempontjából fontos érzelmeket, s ezáltal segít megteremteni és megtartani a lelki egyensúlyt.

Félelmeinket a kudarctól, haláltól és megpróbáltatásokról komolyan veszi, és érti azt is, hogy számunkra fontos a szeretet, a kötődés, az hogy tartozzunk valahova, valakihez.

A legtöbb mese hasonló felépítésű, a benne szereplő próbatételek valójában az élet feladatairól, próbáiról szólnak, és megjelennek a személyiségfejlődés állomásai is. Azért tudunk olyan könnyen azonosulni vele, mert szimbolikus formában megtalálhatóak benne a lelkünkben felmerülő konfliktusok, az életkori krízisek, a szülőkről való leválás, a párválasztás próbatételei, a kapcsolatok megpróbáltatásai. A mi dolgunk csupán az, hogy megfejtsük, észrevegyük ezeket a szimbólumokat, így tudjuk a mese mondanivalóját saját életünkre vonatkoztatni. A mese a maga mágikus, irracionális módján felkészít bennünket a felnőtt létre, a döntésekre. Nem ígér nekünk problémamentes életet, de reményt ad ahhoz, hogy még a legesendőbbek is boldogulhatnak, ha mozgósítják adottságaikat, és nem hátrálnak meg a megpróbáltatások, akadályok elől. A mesék jól bevett filozófiájaként a jó győz, és a rossz elnyeri méltó büntetését, így annak, aki gyakran hallgat mesét, a rossz veresége csökkenti tudattalan félelmeit. A mesék optimista életszemléletet közvetítenek, példázzák azt, hogy a nehézségek csupán átmenetiek, érdemes küzdeni, kitartani, bizakodni, nem szabad feladni, ha nehézségeink vannak, hanem bátran szálljunk szembe az akadályokkal, és ne problémaként, hanem megoldandó feladatként tekintsünk az akadályokra. 

Volt már ilyen érzésed, felismerésed: „Igen, ezaz! Rátaláltam!” ? Attól fogva a világ legegyértelműbb dolgává válik. Számomra ez a felismerés a jógaoktatás volt. Jóga a szenvedélyem, a hobbim, a hivatásom. Kerek. Nem volt ez egy kézenfekvő út. Nem nőttem fel a sport szeretetében, nem érintett meg fiatalon a filozófiája, nem bújtam jógás könyveket. Egyszerűen belopódzott az életembe, észrevétlenül, lépésről-lépésre. Izgatottsággal,