Patyi Kata

Miután kisétáltam életem első jógaórájáról, lebegtem. Könnyűnek és frissnek éreztem a fizikai testem. Az arcomon meglepett békés mosollyal, szívemben színtiszta szeretettel, elfogadással és nyugalommal ballagtam haza. A mindig zavaros folyó az elmémben mozdulatlan tóvá változott. Még ha csak egy rövid időre is, de leláttam a fenekére és olyasmit pillantottam meg, amit mindig is kerestem. Világossá vált számomra, hogy a jóga eredménye a fejlődés.

Beleszerettem és ráléptem erre a mesés végtelen útra.

A jóga segített, hogy az életre tanulási folyamatként, a körülöttem lévő emberekre pedig tanítómestereimként gondoljak. Megtanultam, hogy az elme és a test, szoros kapcsolatban állnak egymással és párhuzamosan fejleszthetem a kettőt.  Amint megszabadulok egy mentális blokktól, a testem veszít merevségéből és ez fordítva is igaz. Tudatosságot tanultam, mely az élet minden területén hasznosítható. Legyen szó légzésről, kommunikációról, vagy étkezésről. Megtapasztalhattam milyen az, mikor tudatosan törekszek az erőszakmentességre, akár a konyhában, akár a konyhán kívül.

Mire feleszméltem, a jóga körbefonta az életem és azóta is hagyom, hogy tanítson magamról, másokról.

Lassacskán 10 éve annak, hogy kezdetét vette ez a csodàs önismereti kirándulás. Bár már évekkel ezelőtt is biztos voltam abban, hogy oktatni szeretnék, mostanra kaptam lehetőséget az élettől, hogy a jóga egy számomra teljesen új aspektusát ismerjem meg.

Ha késznek érzed magad arra, hogy elindulj ezen az úton, én szeretettel várlak téged. Bevezetlek a jógába kezdő hatha óráimon, ahol tisztelve a tested határait gyakorlunk majd. Együtt megtanuljuk, hogyan varázsoljuk elménk zavaros folyóját kristálytiszta vizű tóvá.

Elcsendesedünk, lelassulunk, megpihenünk, feltöltődünk. Megtaláljuk és megmozgatjuk néhány olyan porcikánkat is amiket elveszettnek hittünk.

A jóga nemtől és kortól függetlenül mindenkivel csodát művel.

Ha szeretnéd megajándékozni magad hetente kétszer 90 percnyi befelé figyeléssel, akkor a legnagyobb szeretettel várlak fantasztikus környezetben kedd és csütörtök délután. Aztán pedig kisimultan, tudatosan lendülünk tovább, hogy tovább jógázhassunk a matracon túl is. 🙂