Fáth Tamara

Az élet célja?

A derű megőrzése.

Hit. Jelenlét.

Megengedés. Jelenlét.

Szeretet. Jelenlét.

A mozgást, áramlást figyelni, bekapcsolódni, teremteni.

Itt és most.

 

A jóga = egység. A fejlődés, tehát a szabadság tudománya.

Minden gyakorlás új megértést hoz és ez a megértés beépül, a részeddé válik, alakít, könnyűvé tesz.

 

Egészen fiatalon találkoztam először a jóga tudományával. Selvarajan Yesudian és Haich Erzsébet Sport és Jóga című könyve tudatosságra, felelős életvitelre és egészségre való odafigyelésre nevelt. Idővel pedig rátaláltam azokra amesterekre is, akik motiválni tudtak, akik alázattal, szeretettel, türelemmel kísértek és kísérnek a mai napig utamon.

Az ayurvédikus szemléletű tradícionális jóga oktatói képzésre azért jelentkeztem, hogy mélyíthessem az ismereteimet, a megértésemet. Tudtam, hogy igazi támasz csak akkor válhat belőlem, ha kiegyensúlyozottá és stabillá teszem az önmagammal való kapcsolatomat. Nem terveztem jógát oktatni. Idővel mégis belefolyt a mindennapjaimba ez, a gyakorlás másik oldala. Csodás élmény, és hatalmas erővel bír, mikor azt érzed, támogatni tudsz másokat, és ők elfogadják ezt, ezzel egyidőben pedig rámutatnak mindig egy újabb és újabb titokra. Így hát azóta is tanulok és tanítok. Elvégeztem a női jóga, és még a kismama, és baba-mama oktatói képzést. Most folyamatban van egy jóga flow oktatói képzés, ami fasciális alapokon nyugszik.

Saját gyakorlásom az astanga vinyásza, melyet reggelente, mysore stílusban végzek. Mikor leterítem a szőnyegem,megérkezem. Bevárom a csapongó gondolatokat, lenyugtatom az érzéseket és elkezdődhet a jámák és nijámák szellemében végzett munka.

Tanításom célja: minél több emberrel megosztani a jóga tudományának gyógyító erejét.

Mestereim a hatha tradícióban: Deepak Anthwal, Dr. Kotroczó Anikó, É.Nagy Zsófi, Bacsa Terka, Hutya József

Mestereim az astanga vinyásza tradícióban: R. SaraswathiJois, Govinda Kai, Harmony Slater, Santina Giardina-Chard, Szalai István