Ashtanga (Mysore)

Az ashtanga vinyásza jógát tradícionálisan ún. mysore stílusban tanítják, amely a dél-indiai Mysore városáról kapta a nevét, ahonnan a rendszer származik, és ami Sri K. Patthabi Jois (Gurudzsi) közvetítésének köszönhetően terjedt el a világon. Ezen az órán a diákok önállóan gyakorolják az astanga sorozatait a saját légzésük ütemében, a tanár nem vezeti az órát számolással, hanem asszisztál, egyéni tanácsokkal és segítségnyújtással lép oda a gyakorlókhoz, akkor amikor szükség van rá. A pózokat egymás után egyesével kapjuk tanárunktól aki jelenlétével segíti a tanulásunkat, fejlődésünket. Ebben a módszerben  sorozatot könnyedén el tudjuk sajátítani, hiszen először a napüdvözleteket tanuljuk meg, és akkor mehetünk tovább, amikor az már rögzült, illetve a fokozatosságnak köszönhetően könnyedén kialakulhat a minden napos gyakorlás, anélkül hogy beleerőszakolnánk magunkat. A mysore stílusú gyakorlás során az ember könnyedén mély meditációs állapotot el tud érni, figyelmét önmagába tudja vonni, és a saját ütemének megfelelően tud fejlődni, a tanár iránymutatásával.

Az első hallásra kihívásnak tűnő hajnali gyakorlásnak az az előnye, hogy ébredés után elménk még csendes, nem terhelnek a minden napos gondok, könnyebben magunkba tudjuk vonni figyelmünket. Hasunk üres, így a csavarások, hajlítások is könnyebben mennek, továbbá napjaink minősége jelentősen javul, ha már jógagyakorlással kezdjük őket. 

Gyere, próbáld ki bátran a hagyományos ashtanga gyakorlást, csatlakozz a mysore órákhoz!

Érkezés 6:00-tól- befejezés 08:30-ig.

Az óra külön bérlettel látogatható csak: 10 alkalmas Mysore bérlet: 18000 Ft

A bérletet hétköznap délután tudjátok megvásárolni (hétfő-péntek 17:00-19:15-ig).

Órarend

  Óra kezdete Óra vége Oktató Cím
hétfő 6:00 8:30 Gyulai Juli
szerda 6:00 8:30 Gyulai Juli
péntek 6:00 8:30 Gyulai Juli
26685476_1949329778667940_9202178799948978688_o-1

Egyetemi éveim alatt kezdtem el jóga órákat látogatni, amikor napi 8-10 óra tanulás után valamilyen pihentető, stresszoldó programra vágytam. Minden óra végén egyfajta nyugalom és boldogság járt át, és éreztem, hogy a jóga sokkal több, mint egyszerű testmozgás, én csupán a felszínt kapargatom még. 2014 elején jutottam el az első astanga vinyásza órára, ami azonnal megfogott. A rendszer felépítése, elméleti alátámasztottsága,